Thursday, September 17, 2009

i am normal.

gaaahh,, finally people,, im NORMAL..
setelah lame menunggu,, cehh, tpu! tak lame sgt,, just lambat bpe hri je,, haha
-----------------------------------------------------------
waa,, sudah sekian lame tak mem'blog'.. rse rindu pada saat kesewwelan otak mse typing..
actually ade beberapa sebab;

1. last week mid sem,, ade 3 papers, merangkap gen. chemy I, technic maths n radiation detection,, lengkap!
2. kemalasan utk mengorek laptop di dalam almari
3. tade mase lah! asal mlm je nk traweh! (lagi penipu hebat!)
4. kekdg tuh ade meeting, balik bilik dah kena ngadap notes sbb exam, mne smpat nk m'blog'..
hahah,, bajet kekangan mase lah kunun,, :D
-----------------------------------------------------------
stakat nih dah beberape kali g buke pose ngn coursemate. tp, biasenye ade sorg dak biotech nyelit. tp, takpe. haha. AZREEN name beliau. port biase kami; SINGGALANG! (pelik kan bunyik nme tuh!). tu restoren padang. best! sbb mknn situ pedas2! air paling sedap(sbb itu yg saye gemari!) ialah strawberry juice. slurrpp.. karang! kemungkinan besar nak pegi lagi, sbb nk anta roomate saye kat terminal kajang which is sbelah block restoren tuh.mudah kan?
----------------------------------------------------------
nape org kdg2 salah faham.bkn kdg2 tpi selalu. haish. pneng pale lame2 jdik saket hati.
kronologi nye begini;

1.comot hnye britau kat skemot bhwa die nk tlg blikan brg.
2.tp, si skemot tbe2 kate, die tak dpt dtg majlis tuh. (tetibe je jwb cmtuh, tade kaitan!)
3.sedangkan comot hnye berniat utk membeli brg itu supaye boley digunakan pada mase2 terdesak.
4.comot rse cam geram ar.die nk tlg bli je, bkan nye nk suruh skemot gune brg tu dpan die pon.kate lain, comot tak mengharap pape pun.

konklusi ; kdg2 kite perlu tanye org tu, ape tujuan die nk blikan brg tuh. jgn tbe2 men ckp mrapu je.
----------------------------------------------------
smalam, sye pergi ke SOGO~
shorts pink menjadi pilihan.(zella yg korek dlm tempat bju tuh!)
gaahhh.. colour pink itu menjadi tanda tanye~

----------------------------------------------------
perkara yang berawangan di dalam kotak kepala sekarang ni;
1. alek umah, kmas!
2. assignment english!
3. pernyataan masalah? hubungn ETNIK. kne anta kat naim!
4. print report event club last week.
5. duwet raye, simpahn! sbb kumpul, dlm usaha nak bli brg yg diidamkan sgt2!
6. smpai bile nk jd camni?

cane nak slesaikan masalah yng telah berlaku mlm td;
away utk 3 bulan without any updates

perkataan yang best skarang nih;
serve you right!

ape yang nk dibuat lpas ni;
tgk movie , takpun beradu.

output otakku ; kusut sket2. hati girang gumbira~
cheers ;)
p/s: slamat menyambut hari raye in advance!

Tuesday, September 1, 2009

are u brand conscious?

i have something to share,
well, here it is.

"Brand Conscious Among Teenagers"
satu;
Teenagers nowadays becoming brand conscious most probably because of their upbringing.There are parents with high income who spend a big amount of money just to buy a pair of trainers for their children.They are free to spend coz that's their money and we got nothing to do with dat ;) we just watch and learn je lahh kan? gaah.. Maybe they wanted the best for their children, yelaaah,, branded stuffs kan more comfy and last longer than yang cikai, ryte? At the end, their childrens nk a cup of coffee pon nk kena pergi Starbucks! , dah taknak mamak2 nie,, ;O
dua;
Next, high cost of living in certain areas also affects the teenagers jadi brand conscious.Are u agree with that?hrmp,, for me,, people living in an urban city ni lain sket, up-to-date laah kunun,, kn2? compared yang stay kat kampung2 sket tuh. This is b'coz they are accessible to the megamalls.. padan laahh ~ huh.. Besides, they earn more. Let say, a teenager like me receives se'bundle' duwet.. Tunggu ape lagi kaann,, shopping laa, alang2 da dapat duwet byk, shopping lah kat tempat mahal2 kn, lagi2 brg2 branded yang tgh HOT zaman skarang! :D
tiga;
Jap2,, but there r some yang bukan from family yang kaya raya pon demand gak. tul x? They become brand conscious just to show off to people especially to their friends.berlagak laah kunun,Klau tak berkemampuan tu chill je laah kan. bkan nak kutuk, just,, dorang tak yah la nak nyusahkan diri tak mkn bagai,semata2 nk belagak dgn handbag Liz Claiborne, n Shades Gucci die kat member2.."bru ley jd HOT STUFF kn". tu contoh je, takde kena mengena dgn yang hidup ataupn yang tlah mati. okeh! i dare to say this coz i have a friend,,lupe lak wut's her name. She's willing not to eat for two weeks to save her pocket money just to buy a bottle of 75ml limited edition perfume. Gagah kan mereka? impressed~
tutup cerita;
dahhh,, sudah2,, mls dah nk mrepek krepek di malam nan terang ini,, hahah...
honestly, saya, empunya blog ini pon brand-conscious juga,, i go for brands for my own satisfaction, for fun and saya suke life sebegitu rupa! sangat seronok rasanye! quality tuh penting, bai. ley pkai lame sket; lenjan trainers baru [bau kedai pn tak ilang lagi] maen lecak time2 hujan pon tadahal lah,, ;P even im a brand concious person pon, i chill out at mamak's restaurant taw. sesape yg tak high demand, (manelah tawu kan,asik2 ajak lepak kat cafe jeh kan), calling2 lah saye! ;)
-----------------------------------------------------
brand conscious? naah, some people are just like that.
"just terima dan senyum. okeh?"
selamat berpuase semua~
-----------------------------------------------------
comment please. ;)
'actually ni assignment'
-----------------------------------------------------
;) cheers
output otakku ; riang ria sambil mendengar lagu kesukaan saya~