Wednesday, April 15, 2015

Italiano

Actually aku memang selalu beranggapan, belog ni tempat aku meluahkan benda yang aku buat dan takde siapapun yang akan baca.
Sabtu lepas, aku take off dari KLIA kira-kira dekat tengah malam ke Pisa, Itali.
Terima kasih kepada semua yang sudi hantar aku sampai KLIA.
Sangat menghargai pengorbanan masa korang.
Aku serius.

Tiba di Istanbul untuk transit selama 3 jam 35 minit, sebelum meneruskan perjalanan ke Pisa.
Yes, Pisa.
Tempat aku bekerja untuk 56 hari yang akan datang, 2 bulan nampak singkat. Jadi, aku letak dalam bentuk hari.

Tiba kat Pisa ahad lepas, terus cari kedai talipon, untuk cari sim card.
Ini memang aku punya prektis. Setiap kali tiba di negara orang, beli sim card supaya senang nak kontek sesiapa sekiranya ada kecemasan.
Ambik kereta dekat Locauto (agensi sewa kereta), terus ke rumah sewa yang jaraknya kira-kira 18km dari airport Galileo Galilei.

Enjoy dengan sinaran matahari, suhu dalam 25-26 darjah Celsius. Tapi yang tak best nya, sejuk ya amat. Mungkin lokasi tepi laut. Orang kat sini pun nampak sejuk, dengan baju berlapis-lapis diorang.

Sebenarnya, kerja kat sini memang dah mula, hari ketiga dah pun.

Nak sambung baca, bai.

Eh, jap. Aku ada belajar sikit-sikit bahasa tempatan.
Sememangnya aku tak pandai berbahasa Itali. Jadi, setiap kali depa tanya aku dalam bahasa Itali, aku akan jawab,
"Non parlo Italiano"
yang bermaksud, saya tak pandai berbahasa Itali.

Okay. Takat ni je dulu.

Serius, nak sambung baca. Esok SV gua sampai.

Ciao ciao.

output otakku : merah